In English

Vem är då Peter?

? Vem är då "jag" i alla dessa sidor? Det kan jag nog inte svara på själv, men jag ska försöka skissa en bild. För en riktig bild får du träffa originalet, dvs mig, och skapa dig en egen.
Älgvarning

Jag heter Peter Svensson och är född och uppvuxen i Lund sedan 22 år. Här läser jag numera på Lunds Tekniska Högskola till civilingenjör i teknisk fysik (som har en älg som sektionssymbol). Jag är nu inne på mitt tredje år, vilket innebär att det är dags att börja välja en inriktning. I mitt fall blir det en datorinriktad specialisering. Jag har också så smått börjat ta upp mina sidointressen astronomi, psykologi och filosofi i form av halvfartskurser.

Varning för barn Före hösten 1995 läste jag N-linjen på Katedralskolan i Lund, som är en av Sveriges äldsta skolor. Det var nog under den här tiden jag började känna att jag skulle trivas med att vara ingenjör. Tidigare hade jag bl.a. tänkt mig bli lokförare (som mycket liten) och senare bibliotekarie. Jag skulle inte skulle trivas med att arbeta med samma uppgifter årtionden i sträck, så möjligheterna att variera sig som ingenjör passar mig bra. Beslutet kanske inte var så underbyggt som det borde varit, men jag trivs bra med det jag har valt.

Före katedralskolan gick jag i grundskolan på Hubertusgården och Lerbäck, båda i lund.

DF Redan innan jag började studera vid LTH kom jag genom min bror i kontakt med Datorföreningen vid Lunds Universitet och Lunds Tekniska Högskola, eller kort och gott DF. Jag har bl a varit ansvarig för en del av föreningens datorer. Sedan några år sitter jag i systemgruppen, som har ansvaret för att föreningens tekniska sida fungerar. När jag hinner försöker jag också hjälpa till med kurser, konferenser mm.

Mer om vad jag håller på med på df finns här. Övriga valda i föreningen finns på vår lista över förtroendevalda.


---------------------------------------------


Peter Svensson, petersv@df.lth.se, Datorföreningen vid LU & LTH, 971018