Chiligryta 7 dl kokta kidneybönor 2 gula lökar 1 grön och 1 gul paprika 10 st mini-majskolvar (Vanlig majs fungerar lika bra om man vill spara lite pengar) 2 msk oliv- eller sojaolja 1 dl grönsaksbuljong 1 burk krossade tomater 2 tsk paprikapulver 1 tsk chilipulver/chilikryddmix 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Alternativ: 1-2 dl kokta soyabitar (köpes i en vanlig hälsokostaffär) Extra hot chili/paprikasås Istället för 7 dl kidneybönor går det lika bra med lite andra sorts bönor också. Skala och hacka paprika och lök. Skär majskolvarna i bitar. Fräs allt försiktigt i oljan. Tillsätt buljong, kryddor, tomatkross och vitlök. (Om sojabitarna skall användas lägg i dem samtidigt som buljongen.) Låt småkoka i 10 minuter. Rör om ibland. Tillsätt bönorna. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med kryddorna.