Pasta med het ädelostsås Styrkan i denna pastasås kan regleras med antalet rödpepparfrukter. Någon annan (stark) krydda behövs inte, ej heller salt eller matfett. Det här behövs till 3 personer: 2 dl kräm fräsch 2 färska rödpeppar 1 pkt bacon 2 gula lökar 1 purlolök 1 pkt ädelost, grönmögel Pasta Gör så här: Godtycklig form av pasta kokas enligt recept på paketet. Strimla bacon med sax eller kniv och fräs i en gryta, tillsätt hackad lök och purjolök. Purjolöken bör delas på längden och sköljas noga. Tillsätt även fint skivad rödpeppar. När löken blir mjuk och baconet brunt (eller omvänt) tillsätt kräm fräsch och en liten skvätt vatten, samt skivad ädelost. Koka nägra minuter under lock och rör om. Låt puttra ca 10 min, eller tills pastan är färdig. Lars Björnfot (bjornfot@docs.uu.se)