Navigator: 

(JavaScript måste vara aktiverat!/JavaScript has to be enabled!)

 

Sweden Rock Festival Kick Off 2005

&

Rock at Sea 2004

Klicka på bilderna för större version.

Sista fredagen i november 2004 gick Sweden Rock Festival Kick Off 2005 av stapeln på Draken i Stockholm. Jag begav mig dit i sällskap med min polare Ola Pettersson. Dagen därpå var det dags för Rock at Sea 2004, en rockkryssning där Viking Cinderella tog oss från Stadsgårdskajen i Stockholm till Mariehamn på Åland och åter under ett dygn. Med vid dessa två tillställningar var förutom Ola och jag en massa andra rockers och ett antal hårdrocksband. Bland alla dessa rockers fanns många MB:are, det vill säga medlemmar av Sweden Rock Festivals hemsidas Message Board, så kallade MB-folk, vilka på bilder har benämnts med deras message boardnicks och har markerats med "MB".

Skicka ett beundrarmail till demonproducenten och mästerfotografen:  Daniel@df.lth.se!

Bilder ©Daniel Karlsson


Hellfueled

Svenska gruppen Hellfueled var ett av banden som lirade på Kick Off:en.

 


Boys and girls

Här är ett glatt gäng! Från vänster: Ola Pettersson (sedermera Mad Shadows på Sweden Rock Festivals Message Board), Sweetchild (MB), Twisted Fucking Iddu (MB) och Picasso (MB).

 


Nazareth

Nazareth var också på Kick Off:en och lirade. (De var för övrigt även med på Rock at Sea.)

 


Hyttfest

Är det Gene Simmons och två groupies som festar loss i en av hytterna på Viking Cinderella? Nä, den där tungan är nog längre en Genes. I hytten roade vi oss med att spela "Lightning Reaction". Från vänster Schalin (MB; sedermera RazzHole (MB)), _Zatanica_ (MB; sedermera _Fade2Black_ (MB)) och A Relations Story (MB).

 


Mer MB-folk

Festen på båten fortsatte. Här syns fler MB-folk. Från vänster: Toast of the Town (MB; sedermera Winca Foxx (MB); i bakgrunden), HellBe (MB) och Kiltcalle (MB). (Personen i bakgrunden till höger har inte gått att identifiera, men är troligen inte en MB:are.)

 


Morgon i hytten

Klockan på hyttelefonen visar 06:25. En nyvaken Daniel (känd som SpecialObserver i MB-sammanhang) har tagit sig upp och kommit ut från sin sovalkov (dörren till höger)... Hytten sover. Uppe till vänster Ola (sedermera Mad Shadows (MB)), nere till vänster Lillrockarn (MB) med hemligt damsällskap, samt nere till höger WEST (MB).

 


Sjöslag 1

Det var ett riktigt sjöslag! Inte så lätt att hitta hem till sin hytt i denna Knossiska labyrint av korridorer och hytter med olika nummer...

 


Sjöslag 2

Sjöslag eller fylleslag – vad är skillnaden?

 


Sjöslag 3

Nog finns det en anledning till att golven är täckta med mjuka sköna heltäckningsmattor...

 


Mariehamns kyrka

Av de cirka 2000 (eller dylikt) ombordvarande på Viking Cinderella var det ungefär en som gick i land på söndagsmorgonen. Här har jag fotograferat kyrkan i Mariehamn.

 


Viking Cinderella

Båten vi färdades med sedd från kajen i Mariehamn.

 


WEST i örngott

Det här fotot på WEST (MB) är taget innan örngottet växte till ett helt lakan!

 


Hemligt militärobjekt

Vi åkte förbi något som såg ut som en regementesbyggnad. Troligen något som tillhör Vaxholms regemente.

 

 


Girlschool

 I detta fallet stämmer det inte att en bild säger mer än tusen ord, men det är faktiskt Girlschool som lirar där framme någonstans.